یکی از زمینههای مناسب بررسی و ارزیابی صحت متون کتب مقدس، میزان مطابقت آنها با یافتههای علمی جدید میباشد؛ یافتههایی که عقل ابزاری بشر با روشهای تجربی و کاملاً فیزیکی به دست آورده است و با دهها آزمایش به ثبات و قطعیت رسیده است.
این امر، یک اصل معقول است زیرا اگر ادعا آن باشد که متون این کتب، وحی الهی بوده و از جانب خداوند، (خالق این عالم فیزیکی)، نازل(بیان) شده باشد، حتماً باید با یافتههای مسلم علمی، مطابقت داشته باشد. چون هیچکس از خالق به مخلوق خویش آگاهتر نیست و این قابل قبول نخواهد بود که وحی الهی با مسلمات علمی و یافتههای متقن پژوهشهای انسانی مغایرت داشته باشد و گر نه باید قائل شویم که:
o یا خالق جهان در شناخت مخلوقاتش دچار اشتباه گردیده
o یا ماهیت دنیا دگرگون گشته است!
که هر دوی این احتمالات، غیرقابل پذیرش و نامعقول هستند.
سنت آگوستین مشهورترین پدر روحانی در مسیحیت در قرن پنجم، در خصوص ضرورت تطبیق متون کتب مقدس با دادههای علمی جدید، در نامه شماره 82 خود، صریحاً این اصل را بیان نموده و بر آن صحه گذارده است.
از نظر منطقی میتوان در عهدین تعداد قابل ملاحظهای تضاد و دوری از حقیقتها را بیرون کشید، اما آشکارترین ناهماهنگیها با دانش نو، در تورات در سفر تکوین یا پیدایش وجود دارد و مربوط به سه نکته اساسی زیر میباشند:
- آفرینش جهان و مراحل آن
- تاریخ آفرینش جهان و تاریخ پیدایش انسان روی زمین
- داستان طوفان نوح علیهالسلام
در اینجا به به اختصار تنها به هر سه مورد فوق اشاره مینمایم!
آفرینش جهان و مراحل آن
طبق آموزه های کتب مقدس خلقت عالم حدود 37 قرن پیش از میلاد مسیح میباشد. اما دانش نو زمان ایجاد منظومه شمسی را چهار و نیم میلیارد سال پیش تخمین میزند.
همچنین خلقت انسان که طبق دادههای علمی بسیار پس از خلقت هستی و حتی زمین بوده است نشاندهنده فاصله زمان فاحشی بین دادههای وحیگونه تورات و یافتههای علمی است. این مسئله در خصوص فاصله تاریخی از آدم تا ابراهیم و از ابراهیم تا مبدأ مسیحی نیز وجود دارد.(2)
برتری یک نژاد بر دیگر مردمان عالم
کتابهای مقدس عبری تماماً بر تفاوت و برتری قوم بنیاسرائیل نسبت به دیگر اقوام مردم دنیا تاکید دارد، این امر آنچنان جدی و قطعی لحاظ گردیده که در شالوده جهانبینی آنها از جایگاه اساسی برخوردار گشته است. حتی هماکنون نیز این تصور عامل بروز بسیاری از جهتگیریهای سیاسی و نظامی صهیونیستهای یهودی میباشد. در صورتی که این دیدگاه نه تنها مورد تایید ادیان دیگر مخصوصاً اسلام نمیباشد(3)بلکه از هیچ پشتوانه علمی نیز برخوردار نیست و هیچ تحقیقات علمی بر این امر صحه نگذارده و نمیگذارد.
حرام بودن آموختن زبان!
بر اساس کتاب مقدس ، آموختن زبان های خارجی حرام است . زیرا آمده است :
«و خداوند گفت همانا قوم یکی است و جمیع ایشان را یک زبان و این کار را شروع کردهاند و الان هیچ کاری که قصد آن بکنند از ایشان ممتنع نخواهد شد(6) اکنون نازل شویم و زبان ایشان را در آنجا مشوش سازیم تا سخن یکدیگر را نفهمند(7 پس خداوند ایشان را از آنجا بر روی تمام زمین پراکنده ساخت و از بنای شهر باز ماندند(8) از آن سبب آنجا را بابل نامیدند زیرا که در آنجا خداوند لغت تمامی اهل جهان را مشوش ساخت و خداوند ایشان را از آنجا بر روی تمام زمین پراکنده نمود(9)»(4)
بنا بر این وقتی خداوند به آموختن زبان های دیگر راضی نباشد ، پس این کار حرام می باشد!
1. (محمدی نسب، راحله،مقاله: میزان مطابقت قرآن و کتب مقدس با علم؛برگرفته از www.qclcbs.ir)
2. (محمدی نسب، راحله،مقاله: میزان مطابقت قرآن و کتب مقدس با علم؛برگرفته از www.qclcbs.ir به نقل از بوکای، موریس، مقایسهای میان تورات، انجیل، قرآن و علم، ترجمه ذبیحالله دبیر، تهران، نشر فرهنگ اسلامی، سال 1374 ش)
3. محمدی نسب، راحله،مقاله: میزان مطابقت قرآن و کتب مقدس با علم؛برگرفته از www.qclcbs.ir به نقل از :باشر، رژی، کتاب در آستانه قرآن(ترجمه محمود رامیار)، تهران، انتشارات دفتر نشر فرهنگ اسلامی، سال 1376ش، بخش گردآوری قرآن
4. پیدایش11- 6 تا 9
- دوشنبه ۹ دی ۹۲
- ۰۷:۳۵
- ۱۷۶۵
- ۱